Travel Journal Lisbon 2018 - IX. Trochu jiný Lisabon

IX. Trochu jiný Lisabon
Grafitti ruine

Předchozí večer se nám trochu protáhnul, takže si dáváme pozdní snídani v apartmánu a zbytek dopoledne máme relax na pokoji.

Po poledni vyrážíme na lehký oběd do Mercado da Ribeira. Tržnice a výborné bistro v jednom. Sehnat se tu dá vše, od ovoce a zeleniny přes těstoviny až po čerstvé mořské plody. Pokud znáte pražský Wine Food, nafoukněte ho na pětinásobek a máte hrubou představu o tomhle místě.

Na večer Stefan naplánoval „trochu tý kultury pánové“, jak sám říká. Konkrétně sehnal vstupenky do opery. Zároveň řekl, že nám po cestě musí ukázat něco, co jsme ještě neviděli. No, má pravdu. Kousek od Miradouro de Recolhimento, což je známá turistická vyhlídka, je místo, které mapy označují jako Grafitti Ruine, davy turistů tam rozhodně neproudí a název je všeříkající. Na tomhle místě na vás dolehne těžká, tíživá atmosféra polozbořených budov, kterou současně oživuje a zdobí street art všeho druhu.


Galerie

Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018 Blažek Travel Journal Lisbon 2018

Další epizody